perjantai 30. heinäkuuta 2010

Karhukopla 6 viikkoa!


Kuvassa pennut 6 viikkoa, kuvaaja: Sanna Koponen

Tyynen ja Pedron pojat täyttivät jo 6 viikkoa. Vastahan ne syntyivät ja olivat sokeita ja kuuroja rotan näköisiä mönkiäisiä. 6-viikkoissynttäreiden kunniaksi oli ohjelmassa madotus sekä kasvattaja-kennelneuvojan toimesta mikrosirutus sekä polveutumismääritystä ja dna-tunnistetta varten irtosolunäytteiden otto poskien sisäpinnoilta harjaamalla. Näin ollen viralliset nimetkin päätettiin, tai siis se, kuka on kukin. Itse nimet on olleet päätettynä jo viimeiset 2 viikkoa ja nehän ovat Trucker´s Monsieur Mosse, Trucker´s Mr Bean ja Trucker´s Me Myself and I. Pojilla luonnetta tuntuu olevan, tosin mikrosirut antoivat laittaa ja posket harjata hyvin vähäisillä äänillä ja vastarinnalla. Käsittelyyn pojat ovat muuten tottuneet, sillä ne ovat käyneet jo 3 kertaa kylvyssä sekä föönattavana ja konetyötkin on tehty kahdesti ja trimmattu hiukan jo pepun päältäkin. Kiltisti ovat olleet noissa hommissa, vaikka sitä ei ihan ensinäkemältä uskoisi, kun niiden touhuja keskenään seurailee muuten. Ihanan vilkkaita kavereita.

Keskiviikkona kävin treenailemassa Balin ja Ulpun kanssa hallilla ekan kerran karsintojen jälkeen. Mentiin ennen meidän vuoroa treenanneen ryhmän rataa, joka sujui molemmilta aikas kivasti. Lopuksi otettiin keppejä avokulmasta, jossa treenasin Balin kanssa erilaisia sisään menoja, joiden osaamisesta olen havainnut kisoissa olevan hyötyä. Esim. sellainen sisäänmeno avokulmakeppeihin, jossa ohjaan itse ulkopuolella koiran keppeihin. Onnistui hyvin, mutta en olisi sellaista kisoissa uskaltanut yrittää vielä, mutta harjoitellaan lisää vielä, niin uskallan kisoissakin toteuttaa sen Balin kanssa. Ulpulle näytin avokulmaa ekan kerran, kun nyt kepit ovat molemmilta puolilta aikas kivassa mallissa. Ulpu tajusi heti, että miten kuuluu avokulmakeppeihin mennä. Varmaan ajatteli pienessä punaisessa päässään, että tyhmänäkö minua pidät, osaanhan mä nämäkin vaikka et oo ennen näitä laittanut tekemään. No tulinpas sitten ilmoittaneeksi Ulpun virallisiin kisoihin Lempäälään 7.8, jossa on ohjelmassa kolme kisaa peräti. Bali on tuona viikonloppuna torstaista sunnuntaihin kasvattajansa mukana näyttelyreissussa Kuopiossa. Seuranmestaruuskisat on puolestaan sunnuntaina 8.8. Liedossa, jonne ilmoitin molemmat tytöt, mutta tajusin vasta hetken kuluttua, että Bali on siellä Kuopiossa, eli pitää perua sen ilmoittautuminen tuolta.

Viikonloppuna oltiin Tyynen ja Balin kasvattajan treffeillä elikkäs Trucker`s treffeillä. Siellä oltiin vaan ihan suht pikaisesti käymässä, kun pennut ja Tyyne jäivät kotiin. Kiva oli nähdä ihmisiä ja omien koirien sukulaisia. Osallistuin näyttelytrimmauskurssille, josta sai uusia hyviä vinkkejä näyttelytrimmauksen tekoon. Jotkut kohdat kun trimmistä on vähän olleet vaikeita minulle ja en ole tyytyväinen tekemiini trimmeihin juuri koskaan. Nyt on vaan kaikki koirat niin hyvissä trimmeissä, että ei tarvitse ketään trimmata nyt ihan heti. Sormet kuitenkin syyhyäisivät trimmata joku liiassa karvassa oleva näyttelypuudeli ja katsoa saanko yhtään miellyttävämäpää jälkeä aikaiseksi kuin aikaisemmin.

Sunnuntaina oli ohjelmassa TSAU:n valmennusryhmän epäviralliset agikisatalkoot. Kisasin talkoiden lomassa kaikki kolme kisaa Ulpun kanssa möllit, 1-luokkalaiset ja avoimen kisat. Möllit meni vähän persiilleen, kun oli niin kova kiire siinä kohtia vielä ilmoittautumisessakin, että en nyt itsekään niin hyvin keskittynyt. Palautin Ulpun A:n kontaktille, kun ei pysähtynyt siinä kunnolla, joten siitä tuli hylkäys. Toka rata meni paremmin, nimittäin 10 virhepistettä ja sillä sijoituttiin kolmansiksi. Eka kielto tuli kepeiltä, kun Ulpu aloitti väärältä puolelelta pujottelemisen ja toka kielto oli tosi tyhmä moka multa, kun en vienyt tarpeeksi huolellisesti sitä yhdelle hypylle, niin Ulpu tuli siitä ohitse. Tällä radalla kontaktit sujui oikein kivasti. Avoimen radalla hylkäännyttiin, kun Ulpu peruutti pylly edellä A:n alasmenokontaktille :D Ulpu tuli hiukka roiskaisten alas, tosin kontakti olisi ollut ihan hyväksytty, mutta itse en liikkunut minnekään, vaan katsoin Ulpua. Punapää tajusi, mitä tuli tehtyä ja laittoi äkkiä molemmat takajalat kontaktille takaisin :D Saapas nähdä kuinka me selvitään ensi lauantaina Lempäälässä virallisista kisoistamme Ulpukan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti