sunnuntai 8. elokuuta 2010

Balille sporttitrimmi




Bali oli kolmessa kansainvälisessä näyttelyssä Kuopiossa kasvattajansa kanssa viikonloppuna. Bali lähti reissuun jo torstaina päivällä, kun kasvattaja kävi hakemassa Balin matkaan mukaan asunnostani, kun itse olin töissä. Noista näyttelyistä haettiin vain riittävää tulosta agilityvalioitumista joskus silmällä pitäen. Bali on ollut viimeksi näyttelyssä keväällä 2007, juuri vuoden täyttäneenä. Tuolloin se raaputti päätukkansa vallan poikki edestä, joten siksi ei Bali ole näyttelyyn päässyt aikoihin. Välillä oli lyhyessä terrieri trimmissäkin. Vuosi sitten toukokuussa konetin pepun, hännän ja jalat kaljuiksi ja päätin: Nyt kasvatetaan näyttelyturkki takaisin ja mennään näyttelyyn. Ja nyt oli turkki valmis siihen hommaan, ollut tosin jo hetken, mutta tuo Kuopion 3 näyttelyä vaikuttivat sopivilta näyttelyiltä, kun kasvattaja lupasi Balin ottaa mukaan, kun itse hoidan Tyynen pentusia kotosalla.
Torstaina siis puoliltä päivin kasvattaja tuli Balia hakemaan reissuun kotoani, ja tämä oli kuulemma ollut heti innolla mukaan lähdössä asenteella, että "mä lähden nyt, jääkää te muut vaan tänne". Ulpua hiukka potutti, että ei päässyt mukaan, olisi kuulemma ollut kovin innoissaan lähdössä reissuun. Kun tulin töistä kotiin ihan normaaliin aikaan, niin minua odotti haiseva vastalause olohuoneen lattialla parvekkeen oven edessä. En voinut muuta kuin nauraa, koska Ulpu oli kakannut aamulla ihan normaalisti ja päivä oli ollut muutenkin ihan normaalin työpäivän mittainen päivä ja ruokavaliossakaan ei ollut mitään poikkeavaa, joka olisi saanut aikaan sen, että Ulpulla olisi ollut hätä. Ja yhtään ei ollut myöskään vatsa ollut lysällä, joten tuo Ulpun pökäle oli niin piruuttaan ja huvikseen lattialle väännetty, kun olla ja vaan voi. Ihan kuin tuo olisi ajatellut että "siinä sitten sulle, kun et mua reissuun päästänyt" :D
Perjantaina olikin ensimmäinen kehä Balilla ja tulos oli EH. Lauantaina tulos oli H ja sunnuntaina jälleen EH. Arvosteluissa oli mainittuina ne virheet mitä Balissa on, että sikäli ihan ok: liian pitkä kroppa, liian vähäiset kulmaukset ja ahdas etuosa ja lyhyt kaula. Yhden tuomarin mielestä Bali oli lihavassa kunnossa. No, onhan sillä kokoa, mutta en ollut ajatellut, että läskejä koiria suosivassa näyttelymaailmassa se olisi ollut mikään ongelma. No, mutta siitä päätinkin laittaa Balin dietille, koska agilityssä on hyvä olla hiukka kevyempi. Lauantaina Bali ei ollut jaksanut edes esiintyä kunnolla vaan oli kiskonut hiukan edellä narussa ja ei ollut kulkenut häntä ylhäällä. Balia ei kiinnostanut koko näyttely pätkän vertaa. Muuten Bali kyllä nautti reissusta ja kasvattajansa huolenpidosta ja huomiosta sekä muun reissuporukan rapsutuksista. Balille leikattiin sunnuntaina kehien jälkeen sporttinen terrieritrimmi, koska Balin juttu on tuo agility ja siellä ei ole karvoihin katsominen. Bali sai myös hienon pinkin timanttipannan, kun enää ei tarvitse niskatukkaa varjella.

Ulpun kanssa kisattiin lauantaina Lempäälässä 3 kisaa ja sunnuntaina kisattiin oman seuran seuranmestaruuksissa. Lauantaina tulokseksi tuli ekalta radalta hylkäys heti radan alussa väärän radan vuoksi. Toka rata meni aikasen kivasti, tehtiin nimittäin 0 ja todella nopea sellainen. Aika oli jotain - 15,85 muistaakseni ja tuolla tuloksella olisi voitettu niin medien kuin maksienkin vastaava rata ja kisa. Pari kurvia meni meillä aavistuksen pitkiksi tuolla radalla, mutta muuten olen tosi tyytyväinen tuohon suoritukseen. Palkinnoksi saatiin ruusuke tietenkin sekä lelu ja ihana vehnätyyny, jonka voi lämmittää tai viilentää pakastimessa ja käyttää lihasten hoitoon niin itselle kuin koirallekin. Talvella varmasti tosi hyvä juttu treenien ja kisojen jälkeen koirien lihaksille lämmitettynä. Viimeiseltä radalta tuli hylkäys kun Ulpu kiipesi A:lle puomin sijasta. Nuo olivat saman suuntaisesti nuo esteet ja en ottanut tarpeeksi katsekontaktia Ulpuun putkesta tullessa kun käskin kiipeämään. Sunnuntaina oltiin seuranmestaruuksissa, ja niistä myös tuloksena hylky, kun en korjannut keppejä, joista Ulpu jätti pujottelematta viimeisen keppivälin. Treeniä lisää vaan...

Seuraavat kisat taitaa meillä olla Balilla Lohjalla 21.8, kun siellä on tarjolla peräti 4 kisaa. Ulpulla mietin seuraaviksi agilitykisoiksi vasta naapuriseuran kisoja syyskuussa, koska kiire ei ole minnekään tuon kanssa, treenaillaan lisää. Ensi lauantaina on Raisiossa näyttely, jonne Ulpu on ilmoitettu, joten sinne suuntaamme kyllä. Toivottavasti helteet hellittävät, koska Ulpu ei liian kuumassa esiinny.

Tyyne ja pentuset voivat hyvin. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että pennut vierotetaan äidinmaidosta pikkuhiljaa ja Tyyne saa olla normaaleilla lenkeillä mukana. Melkoisia epeleitä ovat pojat, nimittäin kun vaihdan niiden pissalaatikon hiekan, niin puhtaassa hiekassa painitaan, piehtaroidaan ja sitä roiskitaan ja ruovitaaan. Hiekkaa olen saanut imuroida aitauksesta päivittäin. Tosin tässä on se hyvä puoli, että pojat ovat hyvin tottuneet imuriin. Ensi perjantaille olen tilannut pojille lääkärin tarkastuksen, kun täyttävät tuolloin jo 8 viikkoa. Madotus on myös tuolloin ohjelmassa jälleen kuten myös kylvetys, föönaus, konetus ja trimmaus. Mun pienet vauvat alkavat olla valmiita kohtaamaan maailman ilman toistensa ja emänsä läsnäoloa. Haikeeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti