maanantai 23. elokuuta 2010

Rosvoja liikkeellä!

Meidän perheessä asustaa pari rosvoa, nimittäin Bali ja Ulpu. Bali varasti kisoissa pari starttia ja Ulpu yhden kontaktin. Ulpu lähti autoon suoraan kontaktin korjauksen jälkeen radalta. Ulpu kyllä nimittäin tietää ja osaa varsin hyvin pysähtyä kontaktit ja lähteä luvalla liikkeelle, mutta nyt hyppäsi puomin alastulon yläpuolelta tasajalkaa maahan. Korjasin sen alastulon ja vein Ulpukan autoon jäähylle hetkeksi ennen verryttelykävelylle lähtöä.
Bali lähti varkain liikkeelle parilla radalla neljästä Lohjan kisoissa, enkä sitä vienyt pois radalta vaan jatkoin. No, mutta jatkossa odottaa tätäkin rosvoa kurinpalautus, nimittäin vien pois radalta ensikerralla. Saa luvan oppia, kuka määrää radalla. Kontaktit on kuitenkin tällä typyllä niin mallillaan, kiitos sen, kun vein ykkösluokassa pois radalta roiskimisen takia. Uskon Balin olevan sen verran fiksu ja miellyttämisenhaluinen, että tajuaa pian tuon lähtöhomman. Kontaktitkin tajusi aikanaan varsin pian. Lähdössä on vaan niin ikävä koira hyllyttää, mutta koska kolmosen radat on teknisesti niin vaativia, on pakko pystyä pääsemään ohjaamaan oikeaan paikkaan jo radan alkukin, ja silloin ei voi koira varastella.
No tuli meille ihan kivoja tuloksia kisoista, vaikka vähän ongelmia oli. Ekalta agiradalta lauantaina Bali teki nollan ja sijoittui kolmanneksi pitkillä kunnon kontakteilla. Serti meni ensimmäiselle, mutta koska Balilla on jo Anne Saviojalta agiserti, niin ei olisi sitä kuitenkaan saanut vastaanottaa. Muuten tuo oli aikasen mukavan sujuva suoritus meiltä. Parilta seuraavalta radalta hommasimme Balin kanssa hylyt väärän radan takia, mutta viimeiseltä hyppyradalta teimme nollan, tosin ei mikään sujuva nolla, paljon pelasteluja ynnä muuta sählinkiä. Mutta nolla kuitenkin :) Onpahan arvokisanollien metsästys 2011 kisoihin aloitettu.

Ulpun kanssa tehtiin sunnuntaina hyppyradalta viitonen, joka tuli kiellosta. Olisi pitänyt viedä vähän tarkemmin se yhdelle hypylle, jotta ei olisi mennyt siitä ohi. Tuolla suorituksella sijoituttiin kuitenkin kolmansiksi. Parilta seuraavalta radalta tuli hylyt, toinen niistä oli se mun hyllyttämä. Tosin siinä tilanteessa meillä oli viitonen kepeiltä alla.

Lauantaina meiltä lähti yksi pentunen maailmalle, kun Karhu eli Trucker`s Monsieur Mosse lähti Seinäjoelle Ulpun veljen Milon ja omistajan iloksi. Nimeksi ei sentään tullut Karhu tai Mosse vaan Alvin. Hyvin heillä on siellä elo alkanut sujumaan ja vauhtia on riittänyt. Vielä meillä asustaa Olvi eli Trucker`s Mr Bean, jolle kovasti yritän etsiä myös aktiivista harrastuksista kiinnostunutta kotia. Mielestäni villakoira on parhaimmillaan nimenomaan erilaisissa touhuissa, ei missään nimessä sohvakoristeena. Siitä ei hyvää seuraa, jos villakoira päätyy sohvan koristukseksi, saattaa mennä erinäisiä kodin sisustuselementtejä rikki, kun puudeli alkaa niitä rikkomalla itseään viihdyttämään. Viittaan tällä nyt erään tutun kasvattajan 6kk ikäiseen keskarin pentuun, joka oli laittanut ison seinäryijyn alaosan "hienoon" kuntoon :D Minkäs koira sille mahtaa, jos omistaja ei tarjoa aktiviteettia ja ulkoilua riittävästi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti