lauantai 13. helmikuuta 2010

Naapurifirman kisat

Olipas kivoja touhuja tänään. Aamulla kävin jo klo 10 ratsastamassa, kun olen hiukka elvyttänyt tätä minun usean vuoden lapsuuden/nuoruuden harrastustani. Nyt oli kolmas perättäinen lauantai ja siis kolmas ratsastuskerta 9 vuoden tauon jälkeen. Säännöllisistä kerran viikossa ratsastustunneilla käynneistä pääsi vierähtämään peräti 12,5 vuotta. Liian kauan siis, mutta jotkut asiat vaan on jäänyt selkärankaankin. Kiva ei-koiramainen harraste, kun kaikki muut harrasteet ovat sitten koiriin tavalla tai toisella liittyviä.
Jep, no ratsastamasta kotiin tultuani söin ja nukuin päiväunet, koska illaksi oli ohjelmassa naapuriseura ATT:n kisat, jossa meillä oli ohjelmassa 3 rataa. Tuomarina kaikilla radoilla toimi Leena Rantamäki-Lahtinen, joka olikin tehnyt kaikista radoista oikein mukavat. Meidän tulossaldo oli noilta radoilta 0 agilityradalta sijoituksella 5. sekä viitoset hyppyradalta ja agiradalta. Eli tämä tarkoittaa sitä, että meiltä puuttuu enää yksi nolla agilityradalta, niin saadaan osallistua SM-kisoihin kesällä. Toiveikas olen sen suhteen, että se viimeinenkin nolla sieltä tulee vielä :)

Eka rata oli siis 0, mutta siihen mahtui pari minua harmittavaa juttua. Este numero kaksi oli hyppy takaa, jossa meni Balin kääntyminen tosi pitkäksi, oikeastaan vähän järkytyinkin siinä, että mites se nyt tollai lipsahti noin kauas kääntymään :D No Bali kuitenkin hyppäsi 2. hypyn oikein ja matka jatkui mallikkaasti. Viimeisen hypyn edessä Bali teki piruetin, kun tulin jäljessä, mutta hyppäsi toki sen viimeisen hypynkin.
Toka rata meni mallikkaasti alusta saakka ilman "kevätjuhlaliikkeitä". Olin rataan tutustuessani varma, että meidän rata menee hylylle radan puolessa välissä olevan putken kohdalla. Siinä mentiin putkeen pituusesteeltä, jonne toinen putken päistä suoraan osoitti. Tarkoitus oli kuitenkin suorittaa putki siitä kauemmasta päästä lähtien. Tän kohdan tein juuri niin kuin suunnittelin, eli sanoin "Bali" silloin kun Bali oli ilmassa hypyn päällä liikkuen jo sinne oikeaa putken päätä kohti jonka sitten näytin vielä kädelläni. Ja se kohta meni siis ihan nappiin. Seuraavaksi mentiin kepeille ja kepeiltä pussiin, jolta meille se viitonen napsahti. Minun olisi pitänyt olla keppien lopussa aavistuksen edellä, eikä hipsutella takana, ja ohjata Bali sinne putkeen. Nyt kun olin takana, niin Bali joutui kysymään, että minne mennään. Laittoi tassut jo pussiin, mutta ei ollut varma että tarkoitinko sitä ja tuli sieltä pois. Olin tosi harmistunut omasta töppäyksestäni. Mutta matka jatkui maaliin yhtä mallikkaasti kuin se oli alkanutkin :)
Viimeinen rata oli hyppyrata, joka meni ihan suunnitelmieni mukaan aina loppusuoralle saakka. Siellä oli taas pussi. Mietin jo pussille tullessa siitä seuraavaa hyppyä, joka oli osoittautunut kinkkiseksi paikaksi joillekin koirakoille: koira oli hypännyt sen väärästä suunnasta pussista tullessa. Mietin, että meillekin helposti voi niin käydä, mikäli en pääse edelle pussin jälkeen. Mietin varmaan liikaa tätä, kun en sanonut Balille käskyä "pussi", näytin vain kädellä. No Bali ei suorittanut pussia, kun en sanonut, vaan meni vierestä. Jäin katsomaan suu auki :D No suoritettiin pussi sitten, ja Bali tosiaan meni sinne suurella innollaan, kun sanoin käskyn "pussi". Tarkka tyttö :)
Näissä kisoissa oli kyllä se ilahduttava puoli, että me saatiin kaikilta radoilta tulokset. Viime kisathan oli 3 hylkyä ja sitä edelliset oli 2 hylkyä ja 1 nolla. Saavutettiin jo ihan hyvä etenemisnopeuskin tuolla meidän 0-radalla: 4,11 m/s huolimatta meidän ylimääräisistä kuvioista.

Huomenissa olisi ohjelmassa ulkoilua jäällä, kun täällä Naantalissa on kaupungin järjestämä ulkoilupäivä laskiaisen ja ystävänpäivän kunniaksi. Mennään sinne nauttimaan tytteleiden sekä koira ja ihmiskavereiden kanssa talvisesta säästä. Sinne voisin yrittää muistaa ottaa kamerankin mukaan, niin saisi kuvia. Sen jälkeen on ohjelmassa kauratalkoot UkkoPekan sillalla, kun on koirat tuotu kotiin lämpöiseen. Nimittäin eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyserin johdolla kannetaan suuri määrä kaurasäkkejä lintujen talviruokintapaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti