perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kaikenlaista suhinaa tiedossa

Tyyne kotiutui miehelästä Pedron luota eilen. Astutukset menivät kaikki aikas loistavasti, tosin Pedron omistajilla oli hiukan pitkät astutushetket, kun tämä lemmen pari oli kiinni toisissaan maanantaina 40 minuuttia, tiistaina 45 minuuttia, keskiviikkona 45 minuuttia ja huippuna torstaina, kun mentiin Tyyneä hakemaan 50 minuuttia. Aivan uskomattomia lemmenhetkiä, kun yleensä noista 20 minuutissa on selvitty ja kaikki on mennyt aina hyvin. Tyyne ja Pedro on vaan jotenkin niin kiintyneitä toisiinsa :D Mä odotan niin innolla pentuetta ja toivon ensinnäkin, että sellainen tulee ja kaikki menisi hyvin pienokaisten kanssa. Kesäkuun 16. päivä tulee 59 vuorokautta täyteen ensimmäisestä astutuksesta. Tuntuu, että siihen on vielä tuskallisen pitkä aika :P Mun mielestä ne sais syntyä tässä nyt ja heti :D En mä yhtään ole kärsimätön ja utelias en :D

Eilen sain myös mukavaa postia: Olen saanut asunnon tuosta vähän matkan päästä. Tässä on huippua se, että taloa vastapäätä on kauppa, leipomo 100 metrin päässä, kuten myös bussipysäkki 100 metrin päässä ja Tyynen ja Balin kasvattaja asustaa puolet lähempänä meitä kuin nyt tällä hetkellä. Lisäksi tuo on edullinen asunto asustella. Asunto vapautuu 1.6., mutta sinne joudutaan tapetit vaihtamaan, kun ovat niin kamalan vanhat ja kamalassa kunnossa. Todennäköisesti myös lattiamatto uusitaan, ainakin eteiseen, jossa se oli hiukan rikki. Nykyinen asukas tosin muuttaa 15.5 alkaen pikkuhiljaa joten elän toiveissa, että asunto vapautuisi jo hyvissä ajoin ennen kuun vaihdetta ja päästäisiin muuttamaan hyvissä ajoin ennen Tyynen synnytystä. Jos ei päästä muuttamaan ajoissa, niin sitten siirtyy suosista heinäkuun alkuun muutto.

Tänään oltiin treenailemassa, kun oli Ulpun treenit. Otin Balin kanssa ennen treenejä putkijarrutuksia ja ne tuntui menevän kivasti. Otettiin ihan suoralla putkella ja samalla idealla, kuin viikko sitten Elinan kurssilla. Bali kääntyikin jo tosi pienesti mua kohti sieltä putken päästä. Tietty otettiin vaan pelkkää putkea ja yhden hypyn jälkeen putkeen. Helpoilla harjoitteilla ton kanssa on pakko aloittaa.
Ilmoitin Balin tänään oman seuran Vappu-kisoihin ja naapuriseuran helatorstain kisoihin. Molemmissa on 3 kisaa. Ensi viikolla pitää muistaa ilmoittaa Bali villakoirien mestaruuskisoihin Kirkkonummelle, jotka on siis 15.5. Kova hinku olisi Ulpu laittaa myös kisaamaan, mutta siinä ei olisi mitään järkeä tulevaisuuden kannalta aloittaa jo nyt. Pitää malttaa, jotta en tee samoja virheitä, kuin Balin kanssa kontaktien kanssa.

Ulpukan treenaus se vaan sujui kivasti kans. A-lle mennessä kouluttaja käski mun kokeilla takaa leikkausta, mutta Ulpu ei vielä sitä kestä kontaktiesteillä. Se pysähtyi kuin seinään, että mitäs helkuttia meinaat. Niinpä pari kertaa koitettuani otin valssin kanssa kuten olin suunnitellutkin. Toki tätä on harjoiteltava. Muistelisin, että Balilla oli samanlainen vaihe joskus, että ei kestänyt tämän tyyppistä takaa leikkausta, vaan teki kiellon. Mutta kun estevarmuus kasvaa, niin tämä korjaantuu takuulla. Treeneissä oli myös teemana putkeen kaukaa lähetys ja takaa hypyt. Ne meni hyvin. Pussin kanssa ei ole enää minkäänlaista ongelmaa, vaan se suoritetaan jo rutiinilla. Renkaan reunaan Ulpu törmäsi pahan näköisesti. Rengas oli sijoitettu A:n suuntaisesti, ja se hypättiin siihen suuntaan, josta A:lle tultiin. Mutta ei Ulpua hetkauttanut tippaakaan, vaikka törmäsi siihen renkaaseen, kun jatkoi hirveällä innolla kohti seuraavaa putkea ja suoritti senkin. Tässä ohjaaja ja muut treenaajat, jotka katselivat treenejä, olivat enemmän säikähtäneitä kuin Ulpu. Otettiin rengasta sitten uudelleen ja Ulpu suoritti sen törmäämättä reunaan, jee :) Kouluttajamme sanoikin, että onpas siinä kovaluontoinen elukka, kun ei tuosta hätkähtänyt, riepoo ja roikkuu palkkaräsyssä ja nappailee mua persauksistakin kun mennään radalle. Epäili, että Ulpu todettaisiin luonnetestissä kovaksi luonteeksi. Itse en usko, koska Ulpussa on sellaista pehmeyttä luonteessa, kuten on Balissakin. Ulpussa on hiukka sellaista "vöhhyttäjää", mikä kielii siitä pehmeydestä. Agility on kuitenkin näille koirille tuttua puuhaa, tuttu tilanne, jossa he tietävät miten ollaan ja tehdään. Luonnetestissä koirat ovat täysin vieraassa uudessa tilanteessa. Voisin ajatella, että vuoden kuluttua suunnilleen luonnetestaisin Ulpunkin, jolloin ikää olisi saman verran, kuin silloin kun Bali luonnetestattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti