perjantai 7. toukokuuta 2010

Surullinen Vappu ja elämä sen jälkeen



Kännykällä otettu kuva Muumimaailmasta, jossa käytiin kävelyllä.



Meillä oli surullinen Vappu: Sain perjantaina Vappu-aattona puhelun isältäni klo 15.20, että rakas pappani oli nukkunut pois. Oltiin juuri tultu tyttöjen kanssa pitkältä lenkiltä sisälle kun tuo puhelu tuli. Vappufiilis katosi sillä sekunnilla taivaan tuuliin ja tilalle tuli suuri suru. Seuraavana yönä näin unta, että menin katsomaan pappaa sairaalaan, kun hänet oli todettu kuolleeksi. Menin siinä unessa yksin huoneeseen, jossa Pappa makasi pöydällä viltti päällään. Ihmettelin, että miten hoitohenkilökunta saattoi sanoa, että tuo on kuollut, kun hän hengittää ihan selvästi. Menin Pappan viereen, jolloin hän avasi silmänsä ja hymyili ja sanoi: "kato Jossu tuli!" Ihan samalla tavalla kuin viimeksi kun näin pappan virkeämmässä kunnossa. Pettymys oli aamulla iso, kun tajusin, että se oli unta: Pappa ei enää elä :`(( Hautajaiset on 22.5.
Koirat onneksi pitävät mut arjessa kiinni. Siitä olenkin näille karvaturreilleni ikuisesti kiitollinen. Myös hyvien ystävien läsnäolo on auttanut, kiitos ystävät.

Surusta huolimatta kisasin Balin kanssa sunnuntaina 2.5.2010 oman seuran kisoissa 3 starttia, koska tiedän, että Pappa ei olisi iloinen, jos murjottaisin kotona yksin. Pitää jatkaa elämää, niin hänkin teki aina. Surusta ja vaikeuksista läpi vaan aina. Mihinkään tuloksiin ei Balin kanssa ylletty, 3 hylkyä tuli saldoksi. Viimesen radan hylky harmitti, koska se oli hienoa rataa koko ajan hylkyyn saakka. Hylky tuli takaa hypyn väärästä suunnasta suorittamisesta. Itse en ottanut Balia puomilta mukaan kunnolla takaa kierto hyppyyn joten siksi luuli, että tää mennään suoraan. Mutta tää on tätä. Josko sitten joskus toiste onnistuis....

Maanantaina tuli käytyä pitkän pitkällä lenkillä Naantali Muumimaailmassa, kun se ei ole vielä auki yleisölle. Istuttiin tyttöjen kanssa meren rannalla penkillä ja katseltiin merta. Kun istuin penkille, niin ensin syliin tuli Tyyne, sitten Bali ja Ulpu. Tuli todettua, että syliini mahtuu jalkojeni päälle 3 pikkupuudelia :)Kävelyllä pysähdyin seuraamaan myös kurassa kaislikon reunassa kurnuttavia sammakoita. Niitä oli paljon. Joutsenpari bongattiin myös Nunnalahden rannassa, ja kun menin lähemmäksi rantaa ottamaan kännykällä kuvaa, niin toinen sähisi meille jo :D Selkeesti ei pitänyt meistä :D

Maanantaina oli myös Balilla hieronta/osteopaatti aika Piiralla. Oli taas tyttö jumissa samoista kohdista kuin viimeksi, lantiosta ja vasemmalta edestä. Kuulemma oli kuitenkin paremmassa kunnossa kuin edellisellä käynnillämme. Olin laittanut merkille, että Bali peitsasi lenkillä hitaassa vauhdissa enemmän, kuin tavallisesti, joten ajattelin olevan samoista kohdista jumissa kuin viimeksi. Viimeksikin oli sama juttu, että peitsasi paljon narulenkeillä. Seuraavan ajankin tilasin valmiiksi Balille ja Ulpullekin ja saatiin lokakuun alkuun aika. Välissä pitää kyllä käydä hieronnassakin ainakin kerran jollain toisella fyssarilla tai hierojalla. Ohjeeksi saimme, että Balille ei tällä viikolla muuta kuin normaaleja lenkkejä, jotta Bali tottuu auenneeseen kroppaansa taas.

Keskiviikkona suuntaisin Ulpun kanssa ekoihin epävirallisiin kisoihimme kisailemaan naapuriseura ATT:lle. Osallistuttiin mölleihin ja avoimeen. Mölleissa tuli 10 tulokseksi ja avoimessa hyl. Mölliradalla Ulpu meni parista esteestä ohi innostuksissaan ja palasi mun luo suorittamaan esteet. Kontaktitkin tyttö malttoi mölliradalla hyvin ja avoimella radalla todella hyvin. Avoimen radalla oli kepit avokulmasta ja niitähän tämä raakileressukka ei vielä osaa, joten niistä tuli kieltoja. Mutta kepitkin meni sitten sujuvasti, kun sain Ulpun ohjattua niihin sisään. Lähdöissä malttoi myös hyvin ja vauhtia sekä intoa piisaa samalla mitalla, kuin Bali-äidilläänkin :D Joten sen verran iloinen oli näistä suorituksista, että uskalsin ilmoittaa Ulpun ekoihin virallisiin kisoihin Kirkkonummelle 15.5 Villakoiramestaruuksiin. Se onkin kivaa, kun nähdään paljon tuttuja siellä. Päivästä tulee pitkähkö, kun kisaan 1-luokassa Ulpulla 2 kisaa ja Balilla 2 kisaa 3-luokassa. Pitää ottaa teltta ja evästä mukaan.

Torstaina eli eilen olin seuramme kevättalkoissa, alkaa nimittäin ulkonaharjoittelu kausi ensi viikolla. Tuli hankittua eläintarvikeliikkeestä myös Ulpulle puinen pieni noutokapula, josko saisi tuolle tärpäkkeelle hiukka opetettua noutoa kotitokotreeneissämme. Ainakin jo kanniskelee sitä ja on innoissaan. Tästäkin namin saantileikistämme :D

Ensi viikolla on siis ohjelmassa naapuriseuran viralliset kisat torstaina Balin kanssa. Balilla onkin tuolloin 4-vuotissynttärit samana päivänä, joten prinsessakakkua varmasti nautimme kisojen jälkeen kotona. Siis minä nautin sitä ja Bali, Tyyne ja Ulpu saavat jotkut muut herkut. Lauantaina onkin sitten ne villakoiramestaruudet siellä Kirkkiksellä, jonne lähtee mukaan Balin Purri-isukkikin kisailemaan omistajansa kanssa. Ootan niin kaikkien ihmisten tapaamista ja kuulumisten vaihtoa kisaamisen lomassa :)

Tyynen ekasta astutuksesta tulee pian 3 viikkoa. Tiineys ei kaiketi vielä oikein näy, mutta mulla on jotenkin hyvin vahva tunne siitä, että Tyyne odottaa pienokaisia. Ehkä tää on jotain Tyynen äipän vaistoa :D Ja osittain sitäkin, että kun näin astutusten onnistuvan niin hyvin.

Mulla on pentukuume, mutta ei enää niin voimakas, kuin jokin aika sitten. Luulen, että pystyn elämään ilman pentua seuraavat 5 vuotta. Jotenkin sen voimalla voin olla ilman, että osaan ajatella asian myös niin, että mulla on nyt tosi kiva kolmikko kotona, niin sitä tahtoo tarjota niille kaikkea mahdollisimman hyvää ja parasta :) Koiratanssiharrastuksen aloitus syksyllä Tyynen kanssa sekä Balilla ja Ulpulla kisaaminen, treenaus ja huolto vievät aikansa. Näyttelyissäkin pitää piipahdella välillä. Lisäksi mielessä on työn ohella opiskelu syksystä lukien seuraavat 3 vuotta etäopiskeluna, joten tekemisen puutetta ei mulla taida olla. Ainoa, että olen miettinyt Tyynen pennun sijoittamista, mikäli narttuja tulisi useampi. Tosin sijoitus arveluttaa minua suuresti, kun aina kuulee niistä epäonnistuneista sijoituksista. Mutta Tyynestä ja Pedrosta pidän niin paljon, että haluaisin siitä yhdistelmästä jotain säilyttääkin.

Mietitään, mietitään, mikäs kiirus tässä mitään on päätellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti