tiistai 1. kesäkuuta 2010

Harkat möllikisoissa ja hyvät uutiset

Tänään olin Balin ja Ulpun kanssa möllikisoissa naapuriseuralla. Jätin Tyyne-tylleröisen kotiin ison massunsa kanssa, koska oli ensinnäkin aurinkoinen ja lämmin sää, joten Tyynen olisi ollut tuskallista siellä hengailla ison massunsa kanssa. Annoin pikku-rouvalle ruuan ja livistin ovesta autolle kahden muun kanssa sillä välin kun tämä jäi aterioimaan. Tyyne on sellainen ruuasta nautiskelija ruokalija. Nimittäin hänen ruokatuokionsa kestävät. Ruokaa levitellään lattialle ja syödään sieltä sitten sopivassa järjestyksessä. Välillä ihmetellään ja taas syödään. Ja välillä vahditaan, että muut koirat eivät vaan tule lähellekään :D

Ilmoitin Balin ja Ulpun vain mölliradalle, koska Tyyne jäi kotiin odottamaan, enkä halunnut Tylleröisen joutuvan olemaan koko iltaa yksin. Ja tuo möllikisakin on näille ihan riittävä epävirallinen kisa muutamien asioiden vahvistamiseen. Molempien kanssa harjoittelin lähdöt ja kontaktit. Ulpu perskule varasti lähdössä. Jäi kyllä ihan kiltisti sinne kahden esteen taakse ja odotti. Mutta kun menin omiin asemiini, niin tämä neiti ampaisi välittömästi rataa suorittamaan, kun katsoin silmiin ja olisin kohta antanut luvan. Ei muuta kuin Ulpukka takaisin ykkösesteen taakse ja uudelleen. Sitten lähtikin jo kivasti vasta luvan saatuaan radalle. Kivasti menikin rata. Puomin kontakti hyvä ja A:n kontakti ookoo hyvä, tosin laitoin A:lle sen pepun takaisin, kun pikkasen tuli liian pitkälle alas siinä, että oli jo tavallaan pois siltä, tosin pysähtyneenä kuitenkin. Palkkasin herkkupalalla kontaktit ja hetin räsyn heti vikan esteen jälkeen.

Balin kanssa meni kivasti myös. Menin samalla tavalla kahden esteen taakse ottamaan vastaan, mutta Balin peppu nousi maasta ennen kuin sanoin tai tein mitään siellä asemissani. En tehnyt kuten yleensä, eli en karjaissut tai murahtanut sille. Olin vain hiljaa ja palasin lähtöön Balin luokse hyvin rauhallisena ja rauhallisesti ja laitoin hellästi Balin takapuolen maahan. Palasin takaisin asemiini, odotin hetken ja katsoin Balia. Sitten annoin selkeästi luvan käskyllä ja käsillä. Ja sitten mentiin. Bali taisi jotenkin järkyttyä sitä, että en murissut tai komentanut mitenkään, minkä teen aina treeneissä, jos peppu nousee tai hiipparoi hiukankin. Tämä pitää tehdä näin toistekin, mikäli peppu nousee tai hiipparoidaan. Kontaktit onnistui kunnon pysäytyksillä ja niistähän Bali sai kans herkkupalat palkaksi.

Tuli hankittua treenitaskut Helsittarelta möllikisoista, kun oli siellä myymässä tuotteitaan. Olen jo pitkään tuskastellut kesäaikana sen kanssa, että ei ole taskuja avaimille, puhelimelle, kakkapusseille ja nameille, kun lähtee koirien kanssa ulos lenkille. Nyt mahtuu kaikki tarpeellinen mukaan meille.

Sain päivällä hyviä uutisia koskien muuttoani. Mua mietitytti se, että mahdanko saada hyvissä ajoin ennen Tyynen synnytystä avaimet, kun siinä asunnossa tehdään pientä pintaremonttia. Mutta saanhan mä, nimittäin 11.6 perjantaina iltapäivällä. Muutan siis sen viikonlopun aikana, joten tässähän täytyy alkaa pakkailemaan kamoja laatikoihin jo pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti