sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Viikonlopun touhut

Tässä on viikonloppu mennyt koiratouhujen parissa aikas tiiviisti. Perjantaina oli kiirus töistä kotiin, kun piti pestä ja föönata Tyyne valmiiksi trimmausta varten. Yleensähän mä itse trimmailen, mutta koska omistan Tyynen puoliksi kasvattajan kanssa, niin hän saa kunnian trimmata Tyllerölle kaikki näyttelytrimmit, jotta tulee oikein tehtyä. Tyynessä olikin sellaiset 3 kuukauden karvat leikattavana. Naurettiin, siinä on yhden toyvillakoiran karvat, mitä Tyynessä oli ylimääräistä. Mutta tää on oikeastaan sen syytä, että päätin erikoisnäytelyyn lähtevän koiran ihan viime tingassa. Ja kun päätin, että Tyyne lähtee sinne reissuun, niin ajattelin, että nyt en sitten trimmaakaan itse, kun kuukauden päästä on se erkkari, niin saa kasvattaja trimmata, jotta en ota mistään väärästä kohtia karvaa vahingossakaan.

Ulpun treenit jätin perjantaina ihan suosista väliin, koska olin tosi kiukkusella päällä ollut koko päivän. Koko ihanan päivän kruunasi vielä se, että olin autoni kanssa poikittain eräässä liukkaassa yksityistien mäessä ennen treeneihin menoa. Ajattelin, että en kiusaa koiraani sillä, että se joutuu mua katselemaan ja kuuntelemaan silloin treeneissä, jos on pienikin mahdollisuus sille, että en jaksa itse olla kunnolla.

No, nukuttiin yön ylitse ja käytiin aamulla lenkillä tavalliseen tapaan tuossa lähistöllä, jonka jälkeen pakkasin Balin ja treenirepun autoon ja suunnattiin oman seuran kisoihin Lietoon. Meillä oli ohjelmassa 3 rataa, ja hommat alkoi hyppyradalla. Ihanne ajan tuomari määritti todella tiukaksi sille radalle, se särähti korvaani jo tuomarin puhuttelussa ennen rataan tutustumista. Se särähti siksi korvaan jo siinä vaiheessa, koska olin jo hiukan rataa katsellut ja todennut sen sisältävän paljon pimeitä putkia, takaa hyppyjä ja muuta pyöritystä, jossa todellakin saisi olla koiraa nenässä kiinni ohjaamassa. Meille tuli kielto ekalta pimeältä putkelta, joka oli este numero 2. Olisin saanut olla hiukan kauempana kääntämässä Balia putkeen, jotta olisin saanut liikkua kohti putken suuta ja sillä tavalla kertonut Balille oikean putken pään ja sen, että sinne nyt kuuluu mennä. No Bali meni putkeen ja homma jatkui ilman virhesuorituksia. Tulokseksi tuli siis 5 sekä yliaikaa 2,54 sekuntia. Kukaan ei päässyt tuolla radalla alle ihanneajan, mikä oli todella koomista, kun ottaa huomioon, että mukana oli todella nopeita koiria muutamakin, jotka tekivät nollat. Tuomari korjasi ihanneaikaa jo kolmannen kilpailijan kohdalla, kun huomasi nopean koirankin jääneen ihanneajasta. Mutta ei sitten korjannut tarpeeksi kuitenkaan.

Seuraavat radat oli agilityratoja, ja oikeastaan voi sanoa, että samat jekut radoissa toistuivat: Oli pimeää putkea ja takaa hyppyjä sekä keppien avokulmaa. Me saatiin hylyt näistä molemmista radoista. Ekalta agiradalta syy oli hypyn väärästä suunnasta suorittaminen ja tokalla radalla ongelma tuli pimeästä putkesta joka oli sijoitettu puomin ylösmenon alle. Bali hyppäsi siihen puomin ylösmenolle ja siitä aiheutui hylkäys. Oikeastaan pari asiaa, mitä pitäisi harjoitella lisää on keppien avokulma sekä pimeät putket. Lähdöt sujuivat nyt ihan ok:sti, vaikka treeneissä Bali niissä mua koetteleekin. Nyt Bali nosti takapuolensa maasta näissä parissä viimeisessä startissa heti, kun olen ottanut Balin sivulle, ottanut kaulapannan pois ja sanonut paikka. Heti, kun olin lähdössä, niin takapuoli nousi. Palasin heti siitä metrin päästä takaisin ja laitoin Balin takaisin istumaan, otin hellästi päästä kiinni ja sanoin Balille rauhallisesti, että paikka. Sitten siellä maltettiin pysyä :) Mamman mussukka-tyttö :) Mutta joo, varmasti on "pari" muutakin juttua, mitä pitää treenata kuin nuo kaksi, mutta nuo nyt sieltä mielestäni nousi näiden kisojen perusteella treenattavien juttujen listalla :D

Kotiin kisoista tultuani totesin, että olisi pakko pestä Ulpu ja Bali sekä tehdä konetyötkin molemmille, jotta saisin rauhan sielulleni. Joten eihän siinä muu auttanut kuin alkaa hommiin. En nimittäin kestä, että yksi on laitettu ja kaksi muuta on laittamatta. Näillä keleillä ei tosin kauaa pysy siistinä pesty puudeli. Mutta pakkohan se on tehdä, jos takkuja alkaa tulla. Se on likaisen turkin merkki se.

Sunnuntaina heräsin kellon soittoon ja aamulenkityksien jälkeen suuntasin taas agi-hallillemme talkoisiin. Olin parissa 2-luokan kisassa töissä ratahenkilönä. Meidän seurassa kun pitää olla 6 kisaa vähintään talkoissa vuoden aikana, mikäli treenaa ohjatussa pienryhmässä. Nyt olen suorittanut 4 velvoitetta. Tavoitteeni on olla enemmän kuin 6 velvoitetta, koska treenaan ryhmässä kahden koiran kanssa. Velvoitteiden määrä ei lisäänny koirien mukaan, vaan on se kuusi velvoitetta. Jotenkin vaan sitä haluaa toimia yhteiseksi hyväksi, jotta seura ei joutuisi hankkimaan maksullista työvoimaa kisoihinsa.

Kun tulin talkoista, suuntasin tyttöjen kanssa metsälenkille, jossa tuli rämmittyä vähän hangessa, kun polku ei kulkenut siitä kohtia, mistä olisi pitänyt :D Kyllä olikin väsynyttä porukkaa, kun tultiin kotiin. Annoin tytöille ruokaa ja kyllä maistui heille uni sen jälkeen. Tässä parit päikkärikuvat





Seuraavaksi meillä on ohjelmassa Balin ja Ulpun treenit ens viikolla. Lauantaina suuntaan Tyynen kanssa villakoirien erikoisnäyttelyyn Helsinkiin kaapelitehtaalle. Ens viikolla on myös viimeinen ilmoittautumispäivä naapuriseura ATT:n pääsiäiskisoihin, jonne olen ajatellut Balin kanssa mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti