lauantai 6. maaliskuuta 2010

Haltuunottoja ja härnäyksiä

Keskiviikkona treenattiin Balin kanssa valmennusryhmässä, siellä keskityttiin taas niihin tavallisiin meidän ongelmiin, eli mun käsieni käyttöön. Kouluttaja sanoi, että ne kädet on jo siellä mukana, mutta ne pitäisi olla paremmin, jämäkämmin ja selkeämmin. Esimerkiksi kepeillä mun käsi ei ole jämäkästi, vaan "hölskyy" siinä hölkätessä. Käteen pitäisi saada olkapäästä saakka sellainen fiilis, kuin olisi pyssy kädessä ja sillä osoittaisi koiraa. HYI kamala mikä vertaus, mutta siis semmonen jämäkämpi käsi siis :D Keskityttiin myös siinä lähdössä paikalla pysymiseen, nimittäin härnäsin Balia oikein, kun laitoin sen paikalle istumaan ekan hypyn taakse. Hypähtelin, ja olin lähtevinäni liikkeelle. Kun Bali nosti peppunsa maasta, niin komensin ja otin saman uudelleen. Kun pysyi nätisti paikalla, niin kävin palkkaamassa namilla.

Torstaina treenattiin Balin omassa pienryhmässä. Radan rakennuksen ajaksi laitoin Balin narusta hallin seinään kiinni, toisinaan tyttö on autossakin tuon ajan, kun haukkuu niin paljon siellä kentän laidalla, kun haluaa radalle. Se ottaa korviin ja käy hermoon. Nyt laitoin sitten ihan Balin viereiselle tuolille meidän treenirepun, jossa oli kontaktipalkka lihapullat repun uloimmassa taskussa. Rataa rakentaessani huomasin, että Bali istuu tuolilla ja on ihan hiljaa. Selkeästi otti tehtäväksi vahtia reppua. Ryhmäläisteni kanssa hiukan naurettiin, kun ryhmän kiljukaula käyttäytyi :D Kouluttajammekin kysyi, että onks toi koira kipee, kun se on noin kiltisti. No, ei ollut Bali kipeä, meinaan tuttu riekkuminen alkoi siinä vaiheessa, kun menin Balin luo ja otin loimen pois ja lämmiteltiin edellisen ollessa radalla. Radalle kävellessä Bali nappaili mua persauksista hampaillaan ja pomppi suoraan ylös innostuksissaan tuttuun tapaansa :D Kiva rata oli treeneissä. Kepit oli pahasta avokulmasta, ja niihin tultiin kovasta vauhdista suoralta. Treenien teemana olikin juuri tällaiset kohdat, että tullaan kovaa johonkin haltuunottoa vaativaan tilanteeseen. Tuossa kohdassa parhaaksi tavaksi osoittautui se, että menin näyttämään keppeihin sisääntulovälin, koska pääsin keppejä edeltävästä kaarteen hypystä kuitenkin Balin edelle. Tuolla systeemillä homma toimi. Viimeinen hyppy oli välistä vedosta hyppy, josta Bali meni ohi. Syy oli se, että en ottanut tarpeeksi haltuun välistä vedon jälkeen. Homma toimi heti, kun otin tarpeeksi haltuun ja lähetin sitten vasta hyppäämään sitä viimeistä hyppyä. Lähtöjen härnäyksiä tein myös näissä treeneissä (ja varmasti tulen tekemään niitä kaikissa treeneissä tästä eteenpäin;)

Ulpu treenasi perjantaina toista kertaa omassa pienryhmässään. Ulpu ei paljoa ole rataa tosiaan tehnyt, joten ohjauskuviot on punapäällä hakusessa. Niitä sitten harjoiteltiinkin siten, että tein ekalla radalla valsseja sellaiseenkin kohtaan, jossa ei tositilanteessa sellaista olisi tarvittu, mutta harjoituksen vuoksi tehtiin. Palkkasin Ulpun aina namilla kädestä, kun tuli "tässä"-käskyssä lähelle käteen. Kyllä oli tyttö innoissaan, kun pääsi tekemään rataa, suoralla vaan sillä silmät kiilui innosta, kun paineli menemään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti